Saab onderdelen online bestellen

Ga naar de webshop

Saab onderdelen

Oer-Zweedse degelijkheid: dat is Saab.

Al jarenlang staat Saab voor een vertrouwd merk welke auto’s produceerde van topkwaliteit. Net als elke ander automerk, zal er ook bij een Saab op een zeker moment een onderdeel aan vervanging toe zijn. Dat is waar VDT je bij van dienst kan zijn: door onze jarenlange specialistische automotive ervaring, weten wij welke onderdelen er aan slijtage onderhevig zijn. Voor deze onderdelen, bieden wij je een compleet aanbod van vervangende Saab onderdelen aan.

 

 

Voor een compleet overzicht van alle onderdelen kun je het beste eens een kijkje nemen in de VDT webshop

Ga naar de webshop

Voor de liefhebber

Saab is een automerk voor liefhebbers en staat bekend om zijn karakteristieke modellen

De oorsprong van Saab

We noemden het al: Saab staat voor degelijkheid en zeer veilige auto’s uit het prachtige Zweden. Allereerst willen we je daarom een stukje geschiedenis meegeven van Saab. De start van Saab was niet de productie van auto’s. In eerste instantie is Saab opgericht, in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog startte.  De Saab fabriek was toen verantwoordelijk voor de productie van bommenwerpers en straaljagers

Na de Tweede Wereldoorlog ging Saab door met de productie van vliegtuigen, waaronder ook passagiersvliegtuigen.

De allereerste auto werd geproduceerd in december 1949, de Saab 92. Hiervan werden er toen 700 geproduceerd. Vele succesvolle types volgden hierna. In het jaar 2000 is Saab overgenomen door General Motors. Dit heeft echter niet mogen baten, in 2011 is Saab alsnog bankroet verklaard. Dat neemt niet weg dat er geen Saab typen meer rondrijden. Nog altijd vind je vele van deze oerdegelijke auto’s op het Nederlandse wegdek, en ver daarbuiten.

Saab Onderdelen, voor bijna elk model.

Ook Saab 96 onderdelen vind je in onze webshop, samen met vroegere 95/96 modellen. Van elk Saab model hebben wij altijd meerdere onderdelen beschikbaar, voor een groot aantal types. Verreweg het meeste aanbod hebben wij van de 9000 Saab (1985-1998). In zijn totaliteit hebben wij onderdelen beschikbaar voor de;

 • B202l (4D)
 • B202S (4SN)
 • B204E (5CK)
 • B204l (5CS)
 • B204LB204S (5D)
 • B234E (Aero)
 • B234l (T16SAS)
 • B234L
 • B234R
 • B308l
 • T16S
 • T16SA

Waarom Saab onderdelen bij VDT?

Het behoeft eigenlijk bijna geen uitleg meer, maar ook wanneer het de levering van Saab onderdelen betreft, kun je rekenen op de uitstekende service van VDT. Wij staan voor jarenlange technische en zeer specialistische automotive ervaring, wat zich vertaald heeft in een heldere en nuchtere aanpak. Wij weten waar wij over praten.

Schroom dus bij vragen absoluut niet om contact met ons op te nemen, per mail of telefoon.

De types

Er zijn door Saab een groot aantal verschillende types geproduceerd. VDT is specialist in een aantal types. Wij bieden onder andere vervangende onderdelen voor de Saab 93. Saab 93 onderdelen worden net als bij onze overige merken, ingekocht bij gerenommeerde partners.

VDT Automotive products